Halduskogus oli teemaks Kristiine linnaosa üldplaneering

Kristiine üldplaneering

Eelmisel Kristiine halduskogu koosolekul võtsime pikemalt aega selleks, et tutvuda ja arutleda Kristiine linnaosa üldplaneeringu üle. Lausa hämmastav on see, et üldplaneeringu koostamine algatati juba tegelikult 2006. aasta esimeses pooles. Nüüd, rohkem kui kaheksa aastat hiljem, oleme lõpuks jõudnud reaalse tulemuseni.

Kristiine linnaosa üldplaneeringu tööversiooniga on võimalik tutvuda Tallinna kodulehel. Seal on olemas ka erinevad joonised ja vastav keskkonnamõju hindamise aruanne. Dokumendid on kättesaadavad SIIT.

Üldplaneering on midagi, millest oleme halduskogus puudust tundnud kogu minu sinna kuulutud aja. Oleme alati järginud halduskogus seda joont, et meie linnaosa on teistsugune kui teised. Lisaks kortermajadele on suur osa Kristiinest aedlinn, mis on kaetud madalate majadega. Olemegi seisnud selle eest, et see ka edaspidi nii jääd. Detailplaneeringute menetlemisel oleme rangelt jälginud seda, et madalate majade vahele ei ehitataks kõrgeid kortermaju. Linnaosa üldplaneering paneb selleks paika täpsed piirkonnad ja annab ka halduskogule oma otsusteks selge aluse.

Pikemalt on teemaks olnud linnaosa sisene transpordiühendus. Oleme väga uhked Kristiines Mustamäe teel asuva Kullo huvikeskuse üle, kuid kahjuks on näiteks Tondilt ühistranspordiga sinna pääsemine praktiliselt võimatu. Seetõttu tegime üldplaneeringusse ettepaneku lisada sinna ühistranspordiühendus Mustamäe tee ja Tondi vahel mööda Linnu teed. Oma vanaisa juttudest mäletan, et aastakümnete eest sealt just buss käiski.

Mul on hea meel, et Kristiine linnaosa üldplaneering on saanud reaalsuseks, vaid ei ole enam unistus, millest pidevalt halduskogus puudust tundsime

See sissekande postitati kategooriasse Halduskogu, Kristiine. Lisa otselink järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Tere e-posti aadress ei avaldata. Vajalikud väljad on märgitud: *

*


*

Kasutada saab järgmisi HTML märksõnu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>