1000 osalejaga SSU Summercamp Bommersvikis

photo 2 (2)

Alates reedest olen olnud külas meie partneritel ja sõpradel Rootsi noortel sotsiaaldemokraatidel (SSU). Rootsis toimuvad parlamendivalimised juba 14. septembril ja väljavaated on positiivsed. Sotsidele näitavad arvamusküsitlused tugevat positsiooni ja üle mitmete valimiste on võit käega katsutav. Hetkel Bommersvikis toimuv suvelaager on avapauk kõige aktiivsemale kampaaniaajale. Siia on kogunenud üle tuhande noorsotsi üle terve Rootsi ja esinejate nimekiri on muljetavaldav.

10516729_10152237677348314_5940237846437075277_n

Viiepäevane sündmus algas seekord Stockholmis, kus toimus traditsiooniline Stockholm Pride, kus SSU liikmeid oli osalemas üle tuhande. Tegu oli kogu linna haarava festivaliga, mis kutsus üles võrdusele ja solidaarsusele. Ilus ilm ja heatujulised inimesed lõid suurepärase atmosfääri.

Bommersvikis kohapeal on rahvusvahelistele külalistele koostatud eraldi programm. Meil on võimalik tutvuda lähemalt SSU-ga, Rootsi poliitilise olukorraga. Lisaks on hindamatud kampaaniakogemused praegustelt parlamendivalimistelt ja ka USA demokraatidelt. Suur rõhk on ka sündmustel maailmas – Ukrainas toimuv, Birma, Gaza konflikt ja palju muud. Eesmärgiks on kogemusi vahetada ja üksteiselt õppida.

10329036_10154409228705291_3738671479093048059_n

Üks on kindel, nii Eestil kui ka mitmetel teistel riikidel on veel palju õppida ja areneda. Enam kui saja-aastane demokraatia traditsioon on loonud Rootsis tõeliselt head eeldused nii poliitika kui ka kodanikuühiskonna arenguks. Poliitika ei ole seal midagi, mida karta, vaid selles osalemises nähakse valdavalt häid külgi.

photo 3 (2)

Suvelaager kulmineerub aktiivse kampaania avalöögiga, kui minnakse ka otse niiöelda väljale. Esmaspäeval koputavad tuhat noort loetamatule arvule uksele ja on plaanis saada 30 000 otsekontakti. Lisaks ukselt uksele käimisele plaanitakse teha ka 15 000 telefonikõnet. Ikka selleks, et 14. septembril tervitada valimisvõitu ja et sotside esimehest Stefan Löfvenist saaks peaminister.

See sissekande postitati kategooriasse Valimised, Välispoliitika. Lisa otselink järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Tere e-posti aadress ei avaldata. Vajalikud väljad on märgitud: *

*


*

Kasutada saab järgmisi HTML märksõnu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>