Linnavalitsus kõikidele tudengitele tasuta sõiduõiguse andmist ei toetanud

Tänasel Tallinna Linnavolikogu istungil oli arutlusel Tallinna ühistranspordi eest tasumise kord, kuhu eelnõusse muudatusi tehti. Lisaks tasuta ühistranspordile Tallinna elanikele, saavad tasuta ühistranspordist osa ka kõik õpilased, mis on kindlasti positiivne.

Sotsiaaldemokraatide eesmärgiks on tagada tasuta kvaliteetne transport kõigile tallinlastele ja Tallinnas õppijatele. Tallinna linna üheks eesmärgiks on olla tõeliselt tudengisõbralik pealinn. Nii kaua aga kui tudengite ja kutseõppuritel tehakse vahet nende ametliku elukoha järgi ja ei võimaldata kõigil ühiselt Tallinna ühistransporti kasutada, ei saa me kohe kindlasti sellest tiitlist rääkida.

Seetõttu otsustasingi taaskord võtta teema linnavolikogu istungil üles ja esitasin vastavasisulise muudatusettepaneku. Abilinnapea Taavi Aas otsustas muudatusettepanekut mitte toetada ja seda mitte eelarvelistel põhjustel. Ta nägi hoopis probleemi selles, et register ei tee vahet neil üliõpilastel, kes õpivad avalikõiguslikus kõrgkoolis ning neil, kes õpivad eraülikoolis. Mulle jäi aga täiesti arusaamatuks, miks näiteks EBSi tudengile tasuta sõiduõiguse andmises nii halba oleks?

Kuigi linnapea rääkis täna solidaarsusest teiste omavalitsuste vastu ja sellest, kuidas Tallinn abivajavaid omavalitsusi toetanud on, siis mujalt kui Tallinnast pärit üliõpilased ja kutseõppurid linnavõimule ilmselt olulised ei ole. Mittetallinlaste tudengite eristamine algas juba aastal 2009, kui seni ühel tasemel olnud piletihind tudengitele, kes Tallinnast pärit ei ole, oluliselt kallimaks tehti.

Aastast 2009 pärit meeleavalduse plakat:

1918931_226974465947_7622725_n

See sissekande postitati kategooriasse Linnavolikogu. Lisa otselink järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Tere e-posti aadress ei avaldata. Vajalikud väljad on märgitud: *

*


*

Kasutada saab järgmisi HTML märksõnu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>