Alkoholipiirangutega ei saa venitada

Eestis sureb otseselt või osaliselt alkoholiga seotud põhjustel igal aastal tuhandeid inimesi. Noorte Sotsiaaldemokraatide jaoks on sellises olukorras täiesti arusaamatu, kuidas IRLi justiitsminister käitub täiesti vastupidiselt oma erakonna senistele põhimõtetele ja ei toetanud alkoholipoliitika kohest karmistamist.

“Alkoholi liigtarbimine on Eestis ületanud igasuguse piiri. Eesti on aastaid hoidnud kõrget kohta alkoholisurmade pingereas ja seetõttu vajame koheselt karmimat alkoholipoliitikat,” ütles Noorte Sotsiaaldemokraatide president Maris Sild. “Noorsotsid on alkoholipoliitika karmistamise vajadusele juhtinud tähelepanu aastaid. Oleme jõudnud olukorda, kus alkoholiprobleemid puudutavad suurt osa ühiskonda. Pea iga inimene võib öelda, et alkoholism on teda, kas perekonnas või tutvusringkonnas, lähedalt puudutanud.”

Tänane valitsuskoalitsioon on seadnud endale eesmärgiks karmistada alkoholipoliitikat ning vähendada Eestis alkoholi tarbimist. “Tundub, et Reinsalu otsus eelnõu mitte kooskõlastada on tingitud pigem erimeelsustest teistel teemadel, kui alkoholipoliitika,” leidis noorsotside president. “Kõigile on selge, et alkoholipiirangud tuleb kehtestada ning aeg on hakata reaalseid samme astuma.”

Noorsotside arvates on rangemate alkoholi müügi- ja reklaamipiirangute kehtestamine olulised sammud selles suunas, et alkoholi tarbimine ja sellega seotud õnnetused hakkaksid Eestis vähenema.

See sissekande postitati kategooriasse Noored, Poliitika. Lisa otselink järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Tere e-posti aadress ei avaldata. Vajalikud väljad on märgitud: *

*


*

Kasutada saab järgmisi HTML märksõnu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>