Valgamaa noorsotsid pidasid üheskoos üldkogu

IMG_08755. aprillil kogunesid Tõrva-Helme ja Valga noorsotsid Tõrva Avatud Noortekeskusesse, kus viidi üheskoos läbi klubide üldkogud. Külas oli ka piirkonna esimees Rein Randver, kes rääkis noortele poliitilisest olukorrast, erakonnast ning innustas noori ka sama tublilt oma tegevusi jätkama.

Üldkogude päevakorras oli muuhulgas klubide juhtorganite valimine. Valga klubi esimehena jätkab alati tubli ja töökas Katre Kikkas, kes oma kõnes märkis, kui oluline on klubisisene tööülesannete jagamine ning noortele vastutuse andmine ja proovile panek. Tõrva-Helme klubi esimees aga vahetus ning sellesse ametisse astus särasilmne ja energiline Klaarika Kaat, kes on oma südameasjaks võtnud just klubi aktiivse liikmeskonna kasvatamise eesmärgiga tõsta klubi ja noorte poliitilist aktiivsust.

Lisaks esimeestele valiti klubidele ka sekretärid: Tõrva-Helme klubi sekretäriks sai värske noorsots Triin Jaansalu ning Valga klubi sekretärina jätkab Merlika Hüdsi. Klubisid esindavad noorsotside volikogus vastavalt Klaarika Kaat ning Keidy Säinas. Klubide juhatustese valiti veel ka Tõrva-Helme klubist Romet Piller ja Margo Metsoja ning Valga klubist Ester Kaasik ning Kermo Küün. Koos valiti ka noorsotside esindaja erakonna piirkonna juhatusse, kelleks sai Tõrva-Helme klubi endine esimees Margo Metsoja.

Klubid esitasid kandidaadid ka noorsotside kongressile. Maikuus toimuval kongressil valitakse noorsotsidele ka uus president, uued volikogu liikmed ja revisjonikomisjon. Klubid esitasid presidendikandidaadiks Karl Kirti, kes on endine Tõrva-Helme klubi esimees ja SDE Valgamaa piirkonna juhatuse liige. Volikokku esitati kandidaatideks Katre Kikkas, Triin Jaansalu, Kermo Küün ja Ester Kaasik.

Üldkogul tutvustasid Katre Kikkas ja noorsotside peasekretär Maris Sild ka Europarlamendi valimiste kampaaniaplaane, eesmärke ning noorsotside kandidaati Liina Rauda. SDE Europarlamendi nimekiri on tugev ning sealt leiab iga Eesti inimene endale kellegi, kelle poolt hääletada. Noorsotside peamine eesmärk on aga meie oma kandidaadile Liina Rauale võimalikult kõrge valimistulemus välja teenida.

Üldkogu lõpus räägiti lühidalt ka klubide edasistest plaanidest. Põhirõhk läheb kindlasti Europarlamendi valimiste kampaaniale, kuid selle kõrval ei unustata ära ka klubisiseseid üritusi ning tegemisi. Maakonna noorsotside eesmärk on ka augustikuus noorsotside Sotsiaalse Liidri Akadeemia korraldamine Valgamaal, et kogu Eesti noorsotsid näeksid Valgamaad ja meie maakonna noori täies ilus ja tubliduses.

Kohaletulnud noorsotside põhjal võib taaskord öelda, et Valgamaal on palju tegusaid ja hakkajaid noori, kes tahavad oma kodukohta, inimestesse ja riiki panustada. Olles maakonna noorsotside keskel, tunnen, et Valgamaa tulevik on kindlates kätes!

 

Artikli koostas Margo Metsoja

 

 

See sissekande postitati kategooriasse Tegemised. Lisa otselink järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Tere e-posti aadress ei avaldata. Vajalikud väljad on märgitud: *

*


*

Kasutada saab järgmisi HTML märksõnu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>