Julgege arvata ja oma valikuga seda näidata!

Meie kõik, kogu Eesti, oleme suurte muutuste alguses. Kokkulepped on küll sõlmitud ja plaanid paberile kantud, kuid kõige tähtsam osa ootab meid veel ees. Kuidas see kõik ka tegelikult toimuma hakkab? Muutused tulevad. Ilma selleta poleks ju tehtavatel otsustel üldse mõtet.

Kas need muutused on positiivsed või negatiivsed? Julgen arvata, et on nii üht kui teist. Inimene lähtub oma otsustes ja teda ümbritsevatest muutustes eelkõige isiklikust vaatenurgast ja seejärel suudab vaadata kaugemale, tajuda suuremat pilti. See on inimlik, mõistetav.

Paljud kaotavad töökoha, kuhu on aastaid panustanud ja see on tõsine tragöödia alati, kui otsus töökohast loobumisel ei ole inimese enda tehtud otsus. Paljudele pakutakse uut võimalust, uut töökohta, kuid millised ülesanded ja kohustused sellega kaasnevad on ebaselged ja see tekitab hirmu ja sedagust. Pole julgust keelduda, pole julgust vastu võtta.

Minu palve igale valijale on, et mõelge enne valimist hetke.

  • Mis minu jaoks isiklikus plaanis muutub?
  • Mis muutub minu perel, tööl?
  • Mida ma soovin, et muutuks? Kas üldse soovin muutust?
  • Millises kogukonnas ma soovin elada?

Kui oled oma soovid selgeks mõelnud, siis tuleb analüüsida, kelle või mille abi mul on vaja, et need soovid saaksid reaalsuseks. Naabrimeest? Külavanemat? Esimene samm – mine kindlasti valima! Ükskõiksus on asi, mis ei vii elu edasi. Kui vihkad kõiki poliitikuid, siis vali halvimate seast sinu jaoks parim ja tee see valik. Tasub õppida loomadelt: hobused teavad karjaloomana, et suurem võimalus ellu jääda on koos kaaslasega, mitte üksi. Kui panna kokku kaks looma, kes suuremas karjas teineteist ei salli, siis koos kahekesi olles suudavad nad leida ühise keele. Kui valida kas üksi või kehv kaaslane, siis igal juhul kaaslane.

Valimisega sa annad endast märku. Vali seda, kes sinu soovide täitumisele kõige rohkem suudab kaasa aidata.

Ja kui on asju, mis vajavad lahendusi ning sa ise pole suuteline lahendusi pakkuma, siis vali see inimene, kes sinu palved kõige suurema tõenäosusega ka edastab vajalike inimesteni. Seda kõike selleks, et ei tekiks olukordi, kus sinu murest teavad ainult sina ja sinu koer. Ei saa aidata, kui ei nähta abivajajat. Üksteise märkamine ongi meie elus väga tähtis.

Kui sinu poolehoiu on võitnud poliitikud, kes aktiivselt tegutsevad ka täna, siis mine ikkagi valima. Poliitik saab oma töökoha tänu valijatele. Ära jää nii öelda loorberitele puhkama, sest homme ärgates võib üllatuslikult avaneda olukorrast uus pilt. Keegi valib sinu asemel temale meeldiva isku poolt.

Lõpetuseks. Konflikt ja rahulolematus, neil on ka positiivne külg. Me tajume, et soovime muutust. Armastus ja vihkamine on motivaatorid, mis panevad meid tegutsema soovitud suunas. Ükskõiksus ei ole meile, inimestele, loomuomane käitumine. Kuigi paljud meist väidavad, et neil on ükskõik, siis selgub hiljem, et meil kõigil on olemas oma arvamus, kõiges meid ümbritsevas.

Julgege arvata ja oma valikuga seda näidata!

See sissekande postitati kategooriasse Arvamused. Lisa otselink järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Tere e-posti aadress ei avaldata. Vajalikud väljad on märgitud: *

*


*

Kasutada saab järgmisi HTML märksõnu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>