Tsau! Pole ammu rääkinud…

Paslik on alustada oma pikalt viibinud blogi postitust sellise sotsiaalselt kohmaka pealkirjaga, sest endale tuhka pähe raputades tuleb tunnistada, et häbematult pikk aeg on möödunud viimasest kirjatükist. Muidugi saan ma enda vabanduseks tuua paljut, alates magistritöö kirjutamisest, volikogu tööga kaasnevast koormuse kasvust, kiireid aegu kontoris kuni sabaluu murdmiseni välja. Ega ma loll ei ole, et vabandust ei leia. Kuid õigustust sellele siiski ei ole.

Et kirjutamisega uuesti ree peale saada, tuleb seekordne blogi postitus vähem konstruktiivne ja rohkem kirjeldav, mis linnas toimunud on. Täna inspireeris mind maha istuma ja kirjutama linnapea meeldetuletus, et minule ei saavat midagi öelda, sest see jutt jõuab muidu jälle kuskile facebooki seinale. Kuna ise olen tulihingeline avatud poliitika pooldaja, siis tundsin häbi, et ei ole oma mõtteid ja linnas toimuvat oma blogis edasi andnud. Isegi facebooki seinale ei ole kirjutanud.

Kuid nüüd asja juurde. Kui minu eelmine kirjutis oli seotud teise abilinnapea koha loomisega , siis see asi tehti ära. Ei toimunud eelnevat arutelu ega debatti, ka volikogus ei põhjendatud selgelt, miks teist abilinnapea kohta vaja läheb. Minule ainsaks arusaadavaks põhjenduseks jäi, et aastatel 2005-2009 oli Jõgeval kaks abilinnapead ning siis läks linnal hästi. Kuldseid ajastuid mainides teavad nii mõnedki lugejad miskipärast, et ka Rootsi aeg oli meie jaoks hea. Kuid kas see oleks piisav põhjendus praegustes tingimustes paluda Rootsi kuningat meid uuesti valitsema, on rohkem kui küsitav põhjendusena. Kuid minu usk ja lootus on samuti, et Jõgeva linnal edaspidi hästi läheb ning jõudu tööle Linnavalitsusele oma plaanide elluviimisel.

Mis siis on toimunud vahepeal. Üks säravamaid hetki Jõgeva poliitikas oli kindlasti Sotsiaaldemokraatide kohviõhtu novembri lõpus, millest sai alguse nii mõnigi huvitav sündmuste jada. Nimelt meie korraldatud üritusel osales ka linnavalitsuse liige ja Jõgeva Haigla juhataja Peep Põdder, kes oma sõnul tuli meie üritust vaatama ja teiste poliitiliste jõudude arvamuse eest seisma, et meie ettekanne liiga kreeni ei läheks ja me siis subjektiivselt võimuerakondi liialt ei kritiseeriks. Väga mõistlik tema poolt ning mul oli siiralt hea meel, et Keskerakonna valimisplatvormi autor tuli isiklikult selgitama koalitsiooni lepingusse jõudnud punktide tagamaid. Tänu Peebu seletustele said kõik kohalviibinud lisaks kõigele teada, et Reformierakonna ja Keskerakonna vahelisest koalitsioonilepingust saab leida IRLi ideid ning Jõgeva Linnaraamatukogus käimine olevat tervisele ohtlik. Ise olen natuke kade IRLi peale, kes on suutnud välja tulla niivõrd geniaalse ideega, et Keskerakond ja Reformierakond peavad vajalikuks selle koalitsiooni lepingusse kirjutada sõltumata nende enda rohketest valimislubadustest. Kuid palju põnevamad sündmused järgnesid raamatukogu kohta käivaga. Nimelt andis linnavalitsuse liige ja Jõgeval kindlasti vaieldamatu ekspert tervise alal hinnangu linna hallatava hoone seisukorra üle. Antud uudis levis kulutulena kogu maakonnas ning meie tublide linnavolinikena otsustasime siis teha järelpärimise linnavalitsuselt, et mis toimub? Igapäevaselt kasutatakse raamatukogu ja see olevat tervisele ohtlik. Mis siis linn ette võtab? Saime ka vastuse, et antud üritusel linnavalitsuse liikme poolt antud hinnang ei ole linnavalitsuse seisukoht, vaid Peep Põdderi isiklik seisukoht ning linnavalitsus ei ole siiani teinud mingeid uuringuid raamatukogu sisekliima kvaliteedi osas ning ei kavatse teha ka parendustöid. Nüüd siis ei saagi aru, et kas Peep Põdderi isiklik hinnang ei ole eksperthinnang või ei ole tema eksperthinnang jõudnud läbi tema kui linnavalitsuse liikme linnavalitsuseni. Või räägib eraisik Peep Põdder üht juttu ning linnavalitsuse liige ja Jõgeva Haigla juhataja teist, mis omavahel ei kattu. Igal juhul täna toimunud Rahanduskomisjoni koosolekul sain lõpliku selguse, et Linnaraamatukogule remonttöödeks raha ei eraldata. See eest aga paigutatakse linnaraamatukogu ümber uude põhikoolihoonesse, mis valmides saab olema üheks linna pärliks. Kõige optimistlikum valmimise aeg hoonele on 2016 kooliaasta algus.

Samuti on vahepeal toimunud Sotsiaaldemokraatide traditsiooniliseks saanud kohviõhtu eeskujul ka Linnavalitsuse poolt korraldatud kõnekoosolek “Näoga rahva poole”. Mul on hea meel ja väikene autunne, et värskelt valitsema asunud linnavalitsus otsustas esimese asjana ellu viia Sotsiaaldemokraatide valimislubaduse ja minu isikliku lubaduse, et muuta linnajuhtimist avatumaks ja kaasavamaks. Oma valimisprogrammi koostades leidsime ise ka, et meie ideed on nii head, et neid hakatakse meie eest ära tegema. Järgmist traditsiooniks saavat kõnekoosolekut linnavalitsusega ootan juba ärevalt ning loodan ainult, et seekord ei korraldata seda tööpäeva sees, vaid sellisel kellaajal, et ka töötav inimene saaks tulla linnavalitsusega mõtteid vahetama.

Täna toimus Jõgeva Linnavolikogu Rahanduskomisjoni istung, kus arutati volikogule laekunud ettepanekuid eelarve muudatusteks. Linnakodanikelt kahjuks ühtki ettepanekut eelarve muudatusteks ei laekunud, mis on ka arusaadav nii mõnelgi tehnilisel põhjusel. Laekusid ettepanekud Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsioonilt ja IRLi fraktsioonilt, kuid ette teada olevalt ükski meie ega IRLi ettepanek ei leidnud koalitsiooni saadikute seas poolehoidu rahanduskomisjonis. Siinkohal tasub ka ära mainida, et järgmisel aastal on Linnavalitsusel plaanis kolm suuremat investeeringut: Rohu tänava renoveerimine summas 550 000 eurot, põhikooli hoone rekonstrueerimise projekteerimine summas 70 000 eurot ja Jõgeva Haiglale 20 000 euro suuruse toetuse eraldamine hamba panoraamröntgeni soetuseks.

Praeguseks siis nii palju. Täna kuulsin head ütlust, et tegemata töö väsitab rohkem kui töö tegemine. Seega järgmiste postitusteni!

 

See sissekande postitati kategooriasse Uncategorized. Lisa otselink järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Tere e-posti aadress ei avaldata. Vajalikud väljad on märgitud: *

*


*

Kasutada saab järgmisi HTML märksõnu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>