Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aktiivi seminar Roostal

Katre Kikkas ja Karl Kirt esindasid 2.-3. juunil SDE AKTIIVI SEMINARIL, mis toimus sel korral Roosta Puhkekülas, Läänemaal, SDE Valgamaa piirkonda. Aktiivi seminarile on alati oodatud meie Riigikogu liikmed, meeskond, igast sõsarorganisatsioonist üks esindaja ning igast piirkonnast kaks esindajat.

Kuna enne seminari algust toimus piirkonnajuhtide koosolek, kus meie ei osalenud, siis läksime kohale täpselt õigeks ajaks – lõunasöögiks ning pärast seda algaski koolitus, millest on nüüd allpool kirjutatud…

Kokkuvõte seminari sisust:

Anto Liivat (EBSi juhtimise õppetooli lektor) tegi ettekande teemal: „Miks jõukuse suurendamine ei loo heaoluriikides paremat elukeskkonda?“

Normi hilinemise printsiip: mida suurem on mingi inimkoosluse vorm, seda hiljem võtab ta omaks väiksemates kooslusvormides kehtestunud norme. Näiteks kui annad oma lapsele kotitäie komme, siis kuidas ta peaks seda teistega jagama – võrdselt.

Täiskasvanu õnnetunne ja rahulolu eluga on seotud stabiilse ja romantiline püsisuhtega ning siit edasi ka sõprade ja ülejäänud sotsiaalse kapitaliga; elatise teenimisega kutsumusena, mitte tööna; ning millegi enesest suurema tunnistamise, millessegi suuremasse uskumisega.

Mida ebavõrdsem on ühiskond, seda suurem on tõenäosus, et inimestel on vaimsed häired; seda õnnetumad on inimesed; seda kehvem on laste olukord; seda piiratum põlvkondadevaheline mobiilsus; seda rohkem kuritegevust. Mida suurem on (sissetulekute) ebavõrdsus, seda kehvem rahvatervise olukord ja rohkem sotsiaalseid probleeme.

Ehk siis… Mida ebavõrdsem ühiskond, seda kehvem olukord.

Järgmisena tegi meile ettekande Andres Võrk (Praxise töö- ja sotsiaalpoliitika analüütik), kes rääkis Eesti maksudes ja nende mõjudest.

Maksusüteemi suurim eesmärk on saada tulu eelarvesse. Samuti soovime maksundusega teatud tegevusi soodustada või pärssida. Tuleb arvestada ka oluliste välismõjudega hinnas. Oluline on ka makromajanduse stabiilne areng ja tulude ümberjaotus.

Esimese seminaripäeva lõpetuseks rääkis Rannar Vassiljev (Riigikogu rahanduskomiskoju aseesimees) meie erakonna maksupoliitilistest valikutest, kuid nendest kirjutame peagi eraldi postituse.

Õhtul toimus viktoriin poliitilistel teemadel, järgmisel päeval rääkis Kalev Kotkas (Riigikogu maaelukomisjoni liige) innovatsioonist ja koostöö võimalikkusest põllumajanduses, siis tegime kokkuvõtte seminarist, toimus volikogu koosolek ja siis läksime koju.

See sissekande postitati kategooriasse Määratlemata. Lisa otselink järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Tere e-posti aadress ei avaldata. Vajalikud väljad on märgitud: *

*


*

Kasutada saab järgmisi HTML märksõnu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>