Lõbusamalt ja tõsisemalt

Ei ole midagi südant soojendavamat, kui võimalus ise otsustada, kas maksta makse või mitte. Ja kui see võimalus anda pankadele, siis miks mitte ka kõigile teistele? Seejuures on kõige ilusam loota, et ka need, kes on mujal maailmas maksukohuslased, tuleksid just Eestisse priitahtlikult makse tasuma. Lõpuks saaks ka maksuseadused tühistada, maksuameti koondada ja milleks veel seda Riigikogu valida. Las tuleb kokku vabatahtlikult ja otsustab, kas on midagi otsustada või ei ole. Ruumi jääb küll väheks ja kindlasti on neid, kes oleksid nõus vabatahtlikult koosolekut juhtima, väga suur hulk.

Aga las juhivad kõik ja korraga.

See ülaltoodu oli väikene lustimine vabatahtliku maksumaksmise asjus.
Kui nüüd tõsisemaks minna, siis kehtiv juriidiliste isikute tulumaksusüsteem, mille ainus eelis on raamatupidamise suhteline lihtsus, vajab tõesti täiustamist. Sest aastaid siin tegutsev ettevõte, kus dividende välja ei võeta, naudib makse maksmata teiste arvel meie infrastruktuuri. See pole lihtsalt aus ja seda korda saab muuta mitmel erineval moel. Aga see saab olema juba pikem jutt.

See sissekande postitati kategooriasse Uncategorized. Lisa otselink järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Tere e-posti aadress ei avaldata. Vajalikud väljad on märgitud: *

*


*

Kasutada saab järgmisi HTML märksõnu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>