Tõrva turismikeskuseks!

karlkirtLooduskaunist ja kütkestavate randadega Tõrvast ning selle ümbrusest võib saada atraktiivse suvituskoha, kui selle jaoks vajalikke jõupingutusi teha. Samas tekib siinjuures küsimus, kui suurt rõhku asetame piirkonnas turismindusele ja selle arendamisele?

Noorte Sotsiaaldemokraatide Tõrva-Helme klubi üldkogul tõdeti, et Tõrva linnast ja selle ümbrusest on saamas kena suvituskoht, mis suuremal panustamisel oleks atraktiivseks paigaks nii turistidele, muutudes sealjuures ka ilusamaks paigaks meie inimestele. Siiski tuleb selle jaoks panustada nii aega kui raha.

Hetkel pole Tõrva ja Helme omavalitsustel tugevat turismindusega tegelevat asutust. SA Tõrva-Helme turismi nähtavaks tegevuseks viimasel ajal on turismipunkti ülalpidamine. Samas ei peaks eelnev olema sihtasutuse ainukeseks ning peamiseks ülesandeks. Sihtasutus peaks olema suutlik koordineerimaks suhtlust ettevõtjate, turismiettevõtete ja teiste osapooltega, kes oleksid huvitatud Tõrva piirkonna turismi arendamisest. Tugev koostöö ümbruskonna omavalitsuste vahel tagaks turistidele võimalikult mitmekesise ning erinevaid võimalusi pakkuva programmi.

Suureks probleemiks on meie linna üldmulje. Üheti on vastutus linnal, teisalt ka eraomanikel, kes kesklinnas asuvate hoonete eest ei suuda erinevatel põhjustel hoolt kanda. Olgu selleks rahalised, tahte puudumine või probleemid muinsuskaitse kaitsevöönditega, mis takistavad hoonete rekontstrueerimist. Samas tuleb kõikide võimalike vahenditega proovida hooned rekonstrueerida, et tagada linnas parem üldmulje. Linn võiks olla siinkohal eeskujuks, hoides korras nii hoonete ümbruse kui ka ehitised.

Vaatamata sellele, et Tõrva linna keskväljakuga on aastaid lubatud midagi ette võtta, pole siiani tegudeni jõutud. Keskväljak peaks olema esindusväljak, kus saaks tähistada erinevaid sündmusi ning korraldada üritusi, seega tuleb keskväljaku korrastamine seada prioriteetsemaks küsimuseks ning lõpuks hakata probleemide lahendamisega tegelema. keskväljak

Randasidki pole hoolimatus puutumata jätnud. Kuidas väärime oma linna motot- kodu järvede keskel, kui ei suuda oma randade ümbrust korda teha ning seda puhtana hoida? Lagunenud ja mädanenud sillad Riiska ääres, räämas istumispaigad Vanamõisa ääres ning täissoditud rannavalve majad. Lisaks ei ole siiamaani osatud inimesteni tutvustada Tikste paisjärve kaunis looduses olevaid matkamisvõimalusi ja puhkamisvõimalusi.

Palju arutelukohti tekkis, kui diskuteerisime selle üle, kuidas saaksime oma võrratut loodust, randu ja miks mitte ka hüppetorni olemasolust inimesi informeerida. Kui palju tegelikkuses üldse teatakse Tõrvast ja meie võimalustest? Tänapäevaseid infolevitamise kanaleid kasutades on võimalik meid lõpuks suuremalt kui varem kaardile tuua.  Oleks aeg olla nähtav ja eeskujuks teistele!

Tõrva ei peaks jääma ainult suvituskohaks. Meie väga head sportimisvõimalused peaksid tulevikus võõrustama tähtsamaid spordisündmusi (näiteks võrkpalli või korvpalli meistrivõistlused nagu need vanasti olid). Lisaks tuleb leida suuremat rakendust meie talvistele sportimis- ja matkamisvõimalustele.

Arendusvõimalusi on Tõrva piirkonnal palju. Tööpuuduse vähendamise juures on olulisel kohal, et piirkonda tekiks juurde töökohti ning suureneks rahaline ressurss. Turismikeskuseks kujunemine ei saa olema lihtne, kuid noorsotside arvates on jõupingutused selles suunas äärmiselt vajalikud. Eesmärgiks tuleb seada meie inimeste olukorra parandamine ning tingimuste loomine selleks, et tulevikus ei sooviks noored mitte minna, vaid tulla!

 

 

See sissekande postitati kategooriasse Määratlemata. Lisa otselink järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Tere e-posti aadress ei avaldata. Vajalikud väljad on märgitud: *

*


*

Kasutada saab järgmisi HTML märksõnu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>