200 miljonit puudujääki

Mis parata, kui meenub seik mitte väga kaugest ajast. Valitsusliidu siseste eelarvevaidluste ajal nentisin avalikult tõsiasja, et järgmise aasta eelarve tuleb puudujäägiga. Friedmani tütred ja pojad said väga tõredaks, sest ma olevat pühadust rüvetanud ja mis kõik veel. Tõsiasi, et riigi tulude ja kulude tasakaalust tulebki rääkida pikema perioodi, kui ühe aasta jooksul, oli neile siis veel tabu.

Nüüd tehakse  siis reformierakonna juhtimisel järjekordset puudujäägiga eelarvet. Eesmärk tasakaalu jõuda on strateegiates olemas, aga nihkub vaikselt ja suurema kärata aina kaugemasse tulevikku.

Mis siis aitab meil neid kulutusi katta, sest kinni  maksta need ju tuleb ? Töötuskindlustusmakse, näiteks. Sellest on sisuliselt saanud palka saavatele inimestele täiendav kaheprotsendiline tulumaks, mida dividendisaajad ei maksa. Kuna töötuskindlustuse reservid on riigikassa käsutuses, siis nii täna see kassa oma kohustusi täita suudabki. Töötuskindlustusele endale piisaks 400 miljonilisest reservist, käesoleva aasta lõpuks on seal 530 miljonit ja kui maksemäär ei muutu siis järgmise aasta lõpuks  pea 600 miljonit. Ei rohkem ega vähem, kui kolmandik rohkem, kui vaja !

Hullem ootab veel aga ees. Rahandusministeeriumi arvestuste kohaselt ei piisa kulutuste katmiseks 2015 aastal ka sellest palgasaajatele vale ja võltsimisega kehtestatud tulumaksust. Ja valitsus, kujutage ette, peabki LAENAMA !! Aga ju see siis pole valitsusliidule enam oluline, sest pea asi, et see loosungina välja käidud tulumaksuprotsendi alandus saaks ellu viidud.

Ja siit küsimus – kes siin „Kreekat teeb“ ???

Andku kreeklased ise mulle see küsimus andeks.

See sissekande postitati kategooriasse Uncategorized. Lisa otselink järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Tere e-posti aadress ei avaldata. Vajalikud väljad on märgitud: *

*


*

Kasutada saab järgmisi HTML märksõnu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>